2011. április 14., csütörtök

Fonott kínáló tál




Szoktál pogácsát sütni Húsvétra? És úgy egyébként?
Én a sajtos pogácsa mellett teszem le a voksom, a tepertős (töpörtyűs) nem az esetem. Persze van, aki azt mondja erre, hogy "nem tudod te mi a jó". :)

Na de, ha már pogácsa, Te miből szoktad kínálni a finom, frissen sült pogácsádat? Van már erre alkalmas edénykéd, vagy gondban vagy ezzel? Tudom van, aki a zománcozott, vagy épp a műanyag! tálból kínálja, esetleg tálcára rakja. Vajon nem esne jobban egy ilyen fonott "tálból"?

Szerintem remekül mutatna benne a pogácsa. Persze, ha sajnálnád ehhez használni a tálkát (ami egyébként lakkozott, különben az összes zsiradékot magába szívná a nád, és megfoltosodna) akkor is remek dekoráció válik belőle főként egy romantikus stílusú, vagy természetközeli hangulatú otthonban.

Persze cukorkát is kínálhatunk belőle, vagy így Húsvét táján akár a hímeseknek is remek helye van benne.




Hogy némi szakmai szöveggel is untassalak:

Kétszálas gyűrűfonással készült, a szélét copfszegés díszíti. Oldalát ívesen alakítottam ki, így kapta a tálra emlékeztető formát.

Hogy milyen méretű?
Ez a képen épp egy 13 cm aljú, és 22 cm felső körmérettel rendelkező, 7 cm magas darab, de ettől eltérő méretben is készül.

Jó kínálkozást!

Vidám napot!
Szabina