2011. június 11., szombat

Margit napra


A Margit nap a mi családunkban egy jeles nap, mivel nagymamám, és édesanyám is ezt a nevet viseli.
Minden évben nagy fejtörést szokott okozni, hogy mivel is lepjük meg őket.
Az idén úgy gondoltam magam alkotok nekik valami különlegeset. Olyat, ami egyedi, és szívüknek kedves ajándék.

Természetesen csakis valami igazán romantikus hangulatú ajándék kerülhetett ki a kezeim közül. :-)

Nagymamám színes rózsái

Nagymamám egyszerű asszony, betöltötte a 81-et, és még mindig aktív. Mivel szereti a szép színes virágokat - kertjében sok rózsabokor, és számtalan más virág díszeleg kora tavasztól késő őszig - ezért neki ezt a színes összeállítást álmodtam.

Ebbe a kosárkába két rózsaszín, és két - lila gyöngyökkel díszített - fehér virág került. Középre egy piros rózsát tűztem. Természetesen az elmaradhatatlan lepkepillangó is helyet kapott a kosárka fülén.


Édesanyám kék virágai

Édesanyám a visszafogottabb színösszeállításokat részesíti előnyben, ezért neki nem készítettem olyan tarka virágokat, mint mamának. Mivel a kék a kedvenc színe, így nem volt kérdéses, hogy mely szín fog dominálni az ő csokrában. Ebben a bokrétában szintén 5 darab virág van, 2 kék, 2 fehér, és középre egy kék gyöngyökkel szegélyezett fehér rózsa került.
Sikerült a kosárkákkal nagy örömöt szereznem drága Margitkáimnak és még majdnem össze is vitatkoztak, hogy melyiküké a szebb, mert mindkettejüknek a sajátja jobban tetszett. Ez van, ha egy ajándék "betalál", nem igaz? :)


Vidám napot!
Szabina