2011. augusztus 1., hétfő

Fonott gyümölcsös kosár
Eszel elegendő mennyiségű gyümölcsöt?
De mennyi az elegendő mennyiség? A szakértők szerint naponta ötször(!) kellene nyers zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanunk, azt is összeválogatva minél vegyesebben és minél színesebben. A gyümölcsöket mindig két étkezés között kell fogyasztani, esetleg étkezés előtt, hogy a bennük lévő tápanyagok tudjanak hasznosulni. Szóval fontos, hogy sok gyümölcsöt fogyasszunk. Ez ilyenkor nyáron könnyen meg is oldható.
Persze ha nem is eszünk napi ötször gyümölcsöt, de a mondásban is az van, hogy "minden nap egy alma az orvost távol tartja." :-)

A kis étkezési kitérő után térjünk vissza a mi kis romantikus világunkba és lássuk mi született ma a "műhelyben". Még mindig a berakásos fonási technikánál maradva készült el ez a lapos, tányérra emlékeztető alakú gyümölcsös kosárka, hogy a napi gyümölcsmennyiséget is méltó módon tegyük a családunk, a vendégeink és saját orrunk elé. :)

A lakkozás sem maradhatott el most sem - bár a kosárban jól szellőznek a gyümölcsök - azért ha mégis ott árválkodna benne néhány alma, szilva vagy barack, és sorsuk rosszra fordultával az erjedés áldozatául esnének, akkor se tegyék tönkre a kosarat azzal, hogy a levüket felszívja a nád.


Élj egészségesen! Egyél sok gyümölcsöt (és zöldséget), és légy vidám!

Vidám napot!
Szabina